20.8.2013

Toko ja tottis

Eilen Taikan tokossa oli stoppia ja sivulle tuloa ja plääh. "Eikös sun koira ole jo melkein vuoden, siltä voi jo alkaa vaatia" No ei voi, kun ei sille ole mitään opetettu. En muista mitään mitä se selitti enkä mitä oli kotiläksynä. Ihan perseestä meidän puolelta koko kurssi, jos oisin tehny kunnolla kotona niin ois varmaan ollu oikeesti hyötyäkin. Ohjaus oli erittäin hyvää kyllä, jos ois itse ollut aktiivisempi. Kaksi kertaa jälellä, puolitoista viikkoa aikaa skarpata. Usko unelmiis...

Oon ihan järkyttyny tosta "melkein vuoden". Mun pentu :( mutta avasi ehkä vähän silmiä.

Ärsyttävän passiivinen olin kyllä Riikan porotottiksessakin tänään. On varmaan niin isoja persoonia paikalla että minun pikkuminä ei mahdu. AARGH. Eikä siis mitään isoja ja pahoja vaan isoja ja kivoja ja kannustavia mutta kun oon lukossa niin oon. Voisko joku ne avaimet tuoda. Harjoiteltiin paikallaoloa ja stoppia ja sain hyviä neuvoja. Parempi käden liike ja heittosuunta stopissa ja paikallaolossa parempi palkkaus. Eli TUNNE ja ilo ja bileet. Jäi vähän epäselväksi vapautus paikallaolosta. Nyt koira saa lähteä kun menen sen luo, täh? ei. En tiedäkään miten se meni. Pitäis aina olla se sanelukone taskussa...

En osaa suhtautua tuohonkaan Taikaan. En pääse sen pään sisälle kuten Maisan. Mutta vieraspa se oli Maisakin tuossa vaiheessa. Täytyy nyt oikeesti kerätä oma asenne tuota Taikaa kohtaan ja alkaa tehdä sen kanssa eikä vaan vauvatella ja kuletella sivussa.

Puhuttiin siitä, että ei pitäisi pitää päiväkirjaa vaan tehdä suunnitelmaa. Sellaiseksi yritän tätäkin kääntää. Ei mitään pitäisi -juttuja, vaan tekemisen suunnittelua, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Huomenna agility ja torstaina paimennus ja rallyn kurssin. Viikonloppuna jätän menemättä Mejään kun oma koira ei todennäköisesti pääsisi jäljelle, Maisa oli jo Vahissa. Lauantaina siivoan ja treenaan ja sunnuntaina jos keittäisin kahvit kakun kera harvoille ja valituille, jos jaksan. En ole vielä kutsunut, kutsun lauantaina jos muistan. Ja pidän treenit hiekkakentällä.

Ei kommentteja: